Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/public/sites/www.wherehows.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/public/sites/www.wherehows.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/public/sites/www.wherehows.com/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Meer artikelen - WHEREHOWS Logistic Consultants

Meer artikelen

Home / Meer artikelen

Overzicht alle artikelen

Artikelen

Do’s en Dont's van een effectief Dashboard!

"Dashboards zijn de afgelopen jaren immens populair geworden als een tool om belangrijke bedrijfsinformatie samen te vatten, te visualiseren en intern te communiceren. Hoewel dashboards in potentie krachtig zijn, wordt dit potentieel maar zelden gerealiseerd." zegt Vincent Weinschenk. 

Lees meer

Standaard ABC-indeling in magazijn werkt niet efficiënt!

Binnen warehousing staan toepassing van ABC-analyse en ABC-indeling van het magazijn buiten kijf. In een tweeluik bepleit Vincent Weinschenk van WHEREHOWS Logistic Consultants dat deze benadering onvoldoende efficiënt is om aan huidige logistieke eisen te voldoen. In dit eerste deel laat hij zien dat de omloopsnelheid van het magazijn bepalend is en richting geeft aan geheel andere keuzes.

Lees meer

Wat is het ideale compacte automatische magazijn?

Meer en meer warehouses worden volledig geautomatiseerd. Naast distributiecentra geldt dit ook steeds vaker voor zogenaamde compacte magazijnen. Opvallend is dat op het eerste oog gelijksoortige bedrijven kiezen voor onderscheidende systemen. Welke factoren bepalen nu eigenlijk de uiteindelijke systeemkeuze? Vincent Weinschenk van WHEREHOWS Logistic Consultants schetst toepassingen en systeemoplossingen.

Lees meer

Voorraden in één systeem; het geheim achter omni-channel

In een recent artikel heeft Vincent Weinschenk van WHEREHOWS Logistic Consultants belicht wat omni-channel is. In Nederland profileert met name V&D zich in de media om als omni-channel retailer te boek te staan. Wij vragen ons af of V&D überhaupt al zo ver is en of ze ooit die speler gaat worden. 

Lees meer

Best-practices in omni-channel. Wat zou V&D moeten doen?

In een recent artikel heeft Vincent Weinschenk van WHEREHOWS Logistic Consultants belicht wat omni-channel is. In Nederland profileert met name V&D zich in de media om als omni-channel retailer te boek te staan. Wij vragen ons af of V&D überhaupt al zo ver is en of ze ooit die speler gaat worden. Ter onderbouwing schetsen we waar V&D nu staat en aan de hand van Macy’s tonen we best-practices van omni-channel binnen warenhuis-retail.

Lees meer

Besparen op intern transport met vierstappenplan

Wie wil in deze tijd niet besparen? Onder de noemer 'bespaartruc(k)s' reikt Vincent Weinschenk van WHEREHOWS Logistic Consultants een vierstappenplan aan om direct kosten te besparen op intern transport. In deze bijdrage leidt hij u naar kostenbesparingen tot 15 procent door efficiënter intern transport bij productiebedrijven.

Lees meer